De tuin

Een langgerekte  tuin naast een prachtig klein park, nodigt uit om te genieten van dit deel van Steenwijk. Met aan de ene kant hoge oude bomen, en aan de andere kant de stadswal is het een unieke plek. Het achterste deel van de tuin krijgt de meeste zon, hier kweken we planten, groente en fruit. Een ander deel is een fijne plek om te zitten, hier staat ook het tuinhuis. En een deel ligt meer onder de bomen, hier is ook een plek waar we regenwater naar toe laten lopen. Door al die verschillende plekken met de beplanting zien we veel vogels en insecten. Het natuurlijk tuinieren spreekt ons erg aan, en er is zoveel in de natuur wat je kan eten, of waar je weer iets moois mee kan maken.

Toren uitzicht
Stadstuin
Mi-Ka-Do zelf kweken fruit

We kweken biologische groente, fruit en kruiden. We maken zelf compost, gebruiken regenwater, en we kweken zonder chemische bestrijdingsmiddelen. We houden van gezond eten, en goed zorgen voor onze omgeving.  In de tuin staat een tuinhuis en een schuur waar we o.a. bezig kunnen met het stekken van planten, het zaaien en oppotten van planten, en het verwerken van de producten uit de tuin. De tuin is ook een plek waar we in de praktijk  kunnen oefenen met fotografie.

Als iemand het leuk vindt om zo nu en dan mee te werken in de tuin dan bieden we die mogelijkheid. Ook als een groep of schoolklas wil kijken en horen wat we doen in de tuin dan kan er contact opgenomen worden.